Rogán

A válsághelyzet lesz a fő téma a kihelyezett frakcióülésen is

A kormánypárti frakció megerősíti, hogy továbbra is a határok védelmét tartják a legfontosabbnak, minden másról csak ezután lehet beszélni.

2015.09.16 07:11MTI

A migrációs válsághelyzet lesz a fő témája a kormánypártok kétnapos kihelyezett frakcióülésének, amelyet szerdán és csütörtökön tartanak Velencén - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

A tanácskozáson a kormánypárti képviselők tájékoztatást hallgatnak meg Orbán Viktor miniszterelnöktől, Pintér Sándor belügyminisztertől, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől a migráció következtében kialakult helyzetről, a határzárról és a várható további lépésekről - mondta a frakcióvezető.

Szó lesz arról is, hogy a kormányfő milyen mandátummal készüljön az európai uniós csúcstalálkozóra. Rogán Antal ezzel kapcsolatosan arra számít, a kormánypárti frakció megerősíti, hogy továbbra is a határok védelmét tartják a legfontosabbnak, minden másról csak ezután lehet beszélni.

A képviselőcsoport ki kívánja nyilvánítani azt is, hogy Magyarország nem akar egy nagy menekülttáborrá válni, az úgynevezett hotspotokat az EU területén kívül kell kialakítani - jelezte a politikus.

Közölte: emellett tájékoztatást kapnak majd a bürokráciacsökkentés állásáról. Mint fogalmazott, állami, közigazgatási rezsicsökkentésre van szükség, ennek előkészületeiről, a várható törvényi változásokról Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől várnak beszámolót. Megjegyezte, e törvényjavaslatok még ősszel az Országgyűlés elé kerülhetnek.

A frakcióülésen tárgyalni fognak továbbá a gyermekes családok támogatásáról, amellyel kapcsolatban kiemelt téma lesz a széles körű ingyenes gyermekétkeztetés és tankönyvellátás. Mindkét területen jelentős előrelépés történt az idén, arról, hogy mit sikerült elérni és mi várható a közeljövőben, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár ad tájékoztatást - tudatta Rogán Antal.

A fideszes politikus a napirendre kerülő kérdések között említette végül azt, hogy a gyermekes családok támogatását a gyermekek után járó adókedvezmény milyen bővítésével lehet megvalósítani a következő években. Ez nyilvánvalóan a gazdaságpolitikai helyzet függvénye is, de "szeretnénk lefixálni ennek a menetrendjét", mert a ciklus végére mindenképpen el kell jutni oda, hogy a kétgyermekes családok adókedvezménye a duplájára nőjön - mondta a frakcióvezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.