Illegális bevándorlás

Migránsok egy csoportja megint kitört a röszkei gyűjtőpontról

Szeged felé tartottak, feltartóztatták őket a rendőrök.

2015.09.08 16:43MTI
MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Megállapodtak a rendőrökkel és buszokra szállnak a röszkei gyűjtőpontot kedden kora délután elhagyó migránsok - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A buszok közül kettő Kiskunhalasra, egy Békéscsabára szállítja őket. Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy a migránsok kérésének megfelelően elkülönítve utaznak a szírek és az afgánok.

A migránsok a tárgyalások során azt mondták: már nem bíznak a rendőrökben, ezért az volt a kérésük, hogy mindegyik buszon tartson velük egy-egy újságíró.

A rendőrök Szeged határában állították meg azokat a migránsokat, akik kedden kora délután hagyták el a röszkei gyűjtőpontot. Mintegy száz rendőr tartóztatta föl Szeged-Kecskésnél egy vasúti átjáróban a csoportot, amelynek tagjai körülbelül tíz kilométert gyalogoltak a sínek mentén.

Az embereket leültették a földre a sínek mellett és a sínekre, ami nem jelent veszélyt, mert Szeged és Röszke között leállították a vonatközlekedést; az intézkedés a Mávinform közlése szerint egy szerelvényt érint. A rendőrök vizet és ennivalót vittek a várakozóknak.

Migránsok egy csoportja kedden kora délután hagyta el a röszkei Dugonyi úton kialakított rendőrségi gyűjtőpontot.

A mintegy 100-150 bevándorló a rendőrségi sorfalat áttörve a szántóföldön keresztül az 5-ös út felé szaladt, voltak közöttük kisgyerekes családok is. A rendőrök követték őket, nem alkalmaztak semmilyen kényszerítő eszközt, nem vetettek be sem könnygázt, sem pedig gumibotot.

A csoport ezután a Horgos-Szeged vasútvonal mentén haladt Szeged felé.

MTI/Kelemen Zoltán Gergely


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.