Illegális bevándorlás

Elhárították a biztonsági veszélyhelyzetet

Budapestről eljöttek az utolsó menekülteket szállító autóbuszok is. A kormányszóvivő szerint egyetlen megoldás van a menekülthelyzet megoldására.

2015.09.05 08:06MTI

Az osztrák határon Hegyeshalomnál 15-20 kilométeres a dugó, az autósoknak azt javasolják, hogy térjenek le az M1-es autópályáról, és másik határátkelőt válasszanak.

Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: tegnap késő estére olyan állapotok alakultak ki, melyek nemcsak a közlekedés, hanem az M1-es autópálya mellett élő emberek életét is veszélyeztették. Ezt a helyzetet fel kellett számolni.

Az ígéreteknek megfelelően a magyar kormány elhárította a biztonsági veszélyhelyzetet – szögezte le.

A határig elvitték az autópályán Bécs felé tartó menekülteket. Az osztrákok azt szerették volna, ha átvisszük a migránsokat, így azonban jogsértést követtünk volna el – fogalmazott a kormányszóvivő.

Hozzátette: az intézkedésre azután került sor, hogy mind a német, mind az osztrák kancellár tudatta, hajlandó átvenni a migránsokat.

Hangsúlyozta: mindenkinek az az elemi érdeke, hogy ilyen helyzet ne álljon többé elő. Egyetlen igazi megoldása van ennek az igazi helyzetnek, a schengeni határokat kell úgy megerősíteni, hogy az illegális migrációnak gátat vessen – jegyezte meg Kovács Zoltán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.