Várták őket

Illegális bevándorlás: hajnali fél 3-kor érte el az osztrák határt az első busz

Hajnali fél 3-kor elérte a magyar-osztrák határt az első migránsokkal teli busz, amely szombatra virradó éjszaka indult útnak.

2015.09.05 07:34MTI
Buszok indultak a Keletiből - MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az MTI tudósítója látta, ahogy a migránsok sorban szállnak le a buszról. A határon gyalog mentek át. Az osztrákok tapsolva, éljenezve fogadták őket "Welcome" feliratokkal. Az önkéntesek a vöröskereszt étellel és itallal kínálták őket.

Mindeközben az M1-es autópályán a zsámbéki lehajtónál várakozókat is értesítették. Csak innen több mint 10 busz indult útnak tele emberekkel. Hajnali 3 óra körül a zsámbéki lehajtótól már mindenkit elvittek. Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta: sok mindent hátrahagytak, nagy a felfordulás.

Hasonló a helyzet a fővárosi Keleti pályaudvarnál is. A Baross tér és az aluljáró szinte kiürült, de ott maradtak a matracok, sátrak, üres babakocsik. Az M1 aktuális csatorna képei szerint már ott is megkezdték a takarítást a közterület-fenntartó munkatársai. A helyszínen eddig is segített és még most is ott van a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

Vecsei Miklós az M1 aktuális csatornának telefonon nyilatkozva elmondta: legfontosabb feladatuk az volt, hogy elhitessék az emberekkel, valóban a határra viszik őket. Mint kiemelte: nagyon sok volt köztük a családos, ezért is sokat kérdezgették, mi lesz velük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.