Illegális bevándorlás

Újabb buszok a határon, újra megtelt a Keleti aluljárója

Szombat hajnalban nem sokkal 5 óra előtt további migránsokkal teli buszok érkeztek meg a magyar-osztrák határra.

2015.09.05 07:28MTI
Buszok indultak a Keletiből - MTI Fotó: Balogh Zoltán

Mindeközben a Keleti pályaudvar aluljárója ismét megtelt bevándorlókkal - hangzott el az M1 aktuális csatornán szombat hajnalban.

Az emberek szállnak le a járművekről és szakadó esőben gyalogosan kelnek át a hegyeshalmi határátkelőhelyen, és tartanak a nickelsdorfi (Miklóshalma) pályaudvarra. Eddig legalább tíz busz érkezett.

Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint a gyalogosok miatt lezárták az autópálya Bécs felé vezető oldalát.

Közben a Keleti pályaudvaron - ahonnan korábban nagy számban távoztak - az aluljáró ismét megtelt migránsokkal. Az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínen azt mondta: az emberek próbálják megtudni, hogy érkeznek-e további buszok, mert egyre többen akarnak átjutni az osztrák határon.

A burgenlandi rendőrség azzal számol, hogy a Magyarországról jövő buszokkal 800-3000 közötti menekült fog érkezni a határra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.