Migránsok

MÁV: változott a nemzetközi menetjegyek visszatérítésének szabálya

A MÁV-START Zrt. pénztári folyamatainak átalakításával pénteken 10 órától értékhatár nélkül lehetővé tette a fel nem használt nemzetközi menetjegyek azonnali visszatérítését.

2015.09.04 13:06MTI
Ez már a múlté - kép: Facebook

A vállalat MTI-hez eljutattott közleményében kifejtették: a menetjegyek visszatérítésekor a vasúttársaság kezelési költséget nem számít fel, a menetjegyek értékét forintban fizeti ki.

A pénztárak az esetlegesen megnövekvő igényre felkészültek, azonban átmenetileg előfordulhat a kifizetés felfüggesztése, amíg a szükséges készpénzt ismételten biztosítják.

Az online és bankkártyával megvásárolt menetjegyek azonnali, készpénzes visszatérítése a vonatkozó, nemzetközi pénzügyi szabályozás alapján nem lehetséges.

A visszatérítés a MÁV-START Zrt. valamennyi nemzetközi pénztárában kérhető. Azok az utasok, akik a szigorított menetjegyváltási szabályok bevezetése előtt, útiokmány nélkül váltották meg menetjegyüket, a Keleti pályaudvar régi nemzetközi pénztárának erre kijelölt ablakában kérhetik menetjegyük árának visszafizetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.