Illegális bevándorlás

Kétórás határidőt adtak a röszkei migránsok kérelmük elbírálására

Mintegy háromszázan kitörtek a röszkei befogadóállomásról, mert túl lassúnak ítélték a magyar hatóságok ügymenetét. (A kép illusztráció)

2015.09.04 12:36MTI
Wikipedia - 300

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján közölte: hozzávetőleg 300 illegális bevándorló két hullámban áttörte a röszkei migrációs gyűjtőpont kerítését, és elfutott az M5-ös autópálya irányába.

A rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket az elfogásuk érdekében - tették hozzá. A rendőrök a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő irányú forgalmát a balesetek megelőzése érdekében ideiglenesen leállította, a forgalmat a régi 5-ös útra tereli.

Az M1 információi szerint a táborból kitörők szószólója azt mondta: kétórás határidőt adnak arra, hogy elbírálják menekültügyi kérelmüket. Ha annak elmúltával sem gyorsul fel az ügyintézés, arra fogják biztatni táborban maradt társaikat, hogy ők is törjenek ki a táborból - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.