Szegedma.hu

Kitörtek a migránsok a röszkei hangárból!

Előbb kövekkel dobálóztak, majd sok százan szöktek el az autópálya felé - tudósít folyamatosan a fejleményekről a Szegedma.hu.

2015.09.04 12:02ma.hu
Fotó: Szegedma.hu

Részletek az élő tudósításból:

"12.00: Farkasszemet néz 50 rendőr és 100 migráns most a gyűjtőtábornál. Körülbelül 1500 migráns szökhetett meg a befogadóállomásról - értesült a SZEGEDma.hu, mintegy ezren az autópálya felé, ötszázan pedig Röszke település irányába. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak, hogy összegyűjtsék őket. Újabb rendőri erősítés indult Szegedről Röszkére, a megyeszékhelyen komoly szirénázást hallani mindenfelé.

11.45: Komoly fejlemények: két irányba is kitörtek az illegális bevándorlók a röszkei hangárból, egy részük - sok száz fő - az autópálya felé menekült el. A rendőrök nem tudtak ez ellen mit tenni. Most érkeztek meg az újabb rendőri egységek, egy részük golyóálló mellényt visel, és pajzs is van náluk.

11.30: Miközben a reggel nyugodtan telt, pénteken késő délelőtt ismét balhé tört ki a migránsok között a röszkei hangárban. Komoly rendőri erők indultak a helyszínre Szegedről is. Több illegális bevándorló megpróbál a kerítésen keresztül kimászni és megszökni, mások hangosan skandálnak, és úgy tudjuk, kövekkel is dobálóztak. Egyelőre nem ismert, mi okozta a feszültséget.

A hangártól nem messze lévő gyűjtőponthoz a vasúti síneknél folyamatosan érkeznek a migránsok, tudósítónk épp egy 300 fős csapatot látott érkezni. Közben két rendőrautó indult el innen a hangár felé, ahol a balhé kialakult."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.