Illegális bevándorlás

Felszálltak a buszra, Győrbe vitték a migránsokat Nagyszentjánosból

Csütörtökön a migránsok rendőrök gyűrűjében több mint tíz órán át egy tolmács segítségével hajtogatták, hogy nem hajlandóak felszállni a buszra.

2015.09.04 09:46MTI
Forrás: Youtube

Éjszaka felszállt a buszra az a 39, zömében szír migráns, akiket csütörtök délután szállítottak le a Keleti pályaudvarról Győrbe tartó vonatról a nagyszentjánosi vasútállomáson - tájékoztatott Friderics Cecília (független), Nagyszentjános polgármestere pénteken.

A többségében fiatal férfiakból álló csoportot a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) győri irodájába vitték, ahol meleg ételt és italt kaptak, majd a vámosszabadi befogadóállomásra kerültek.

Csütörtökön a migránsok rendőrök gyűrűjében több mint tíz órán át egy tolmács segítségével hajtogatták, hogy nem hajlandóak felszállni a buszra. Többen a Münchenig érvényes vonatjegyüket mutogatták a rendőröknek, és nem értették, hogy miért nem engedik tovább őket. Többször mondták azt is, hogy busz helyett inkább gyalog indulnának el a mintegy 20 kilométerre lévő megyeszékhelyre.

A migránsok sem a rendőröktől, sem az önkéntesektől nem fogadták el a vizet és az ételt.

Arról a vonatról mintegy száz migránst szállított le a rendőrség csütörtök délután, többségüket azonnal elvitték Győrbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.