Illegális bevándorlás

A csendes éjszaka után hangos tüntetésbe kezdetek a Bicskén rekedt menekültek

A szerelvényen maradt mintegy ötszáz ember a rendőri intézkedéssel szemben továbbra is passzív ellenállást tanúsít, és nem hajlandó együttműködni.

2015.09.04 08:54MTI
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A bicskei állomáson hangosan tüntettek péntek reggel azok a migránsok, akik csütörtökön Sopronba tartottak vonattal, a szerelvény azonban a Fejér megyei településen megállt, hogy a hatóság regisztrálhassa őket az ottani befogadóállomáson - hangzott el az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.

A tudósítás szerint az éjszaka nyugodtan telt a bicskei pályaudvaron, a bevándorlók a vonaton töltötték az éjszakát, reggel azonban hangosan tüntetni kezdtek, transzparenseket tartottak a magasba, amelyekre angolul azt írták: Németországba akarnak menni, illetve nem akarnak a táborba menni.

Sok rendőr van a helyszínen.

Csütörtök reggel, miután a rendőrök beengedték a migránsokat a budapesti Keleti pályaudvar csarnokába, a bevándorlók zsúfolásig megtöltöttek egy szerelvényt. A vonat hosszas várakozás után indult el Sopron felé, de Bicskén megállt.

A rendőrség leszállította a bevándorlókat a vonatról, hogy a befogadóállomásra kísérje őket, de miután nem voltak hajlandóak elindulni a központba, később visszaengedték az embereket a szerelvényekre. A rendőrség este azt közölte, hogy a szerelvényen maradt mintegy ötszáz ember a rendőri intézkedéssel szemben továbbra is passzív ellenállást tanúsít, és nem hajlandó együttműködni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.