Helyreállt a rend

Ijesztő balhé: hanggránátokkal "hangoltak" a magyar-románra a Deák téren

A rendőröket megtámadó "feketeruhás kopaszok" közül egyet biztosan elfogtak, míg többeket az Astoria környékén kaptak el.

2015.09.04 07:02ma.hu
MTI Fotó: Lakatos Péter

Huligánok randalíroztak csütörtökről péntekre virradó éjjel Budapest belvárosában, a Deák tér és az Erzsébet tér környékén.

Az MTI helyszíni tudósítója azt jelentette, hogy a környéket a rendőrség lezárta. A helyszínen hatalmas a rendőri jelenlét. A huligánok számos rendőrautót megrongáltak. Több jármű szélvédőjét betörték, kereküket kiszúrták. A huligánok a közelben lévő szórakozóhelyekről elhozott székekkel tettek kárt a rendőrautókban.

Az MTI értesülése szerint több személyt előállítottak a környéken, valamint a Liszt Ferenc téren. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Korábban több médium is arról írt, hogy a péntek esti magyar-román Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésre "hangoló" magyar ultrák nekiestek a meccsre érkezett vendégszurkolóknak.

Az MTI úgy tudja, hogy nemcsak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között. Médiaértesülés szerint a Városliget felől a belváros felé tartó ultrák már a Madách tér környékén összecsaptak rendőrökkel is.

Az index.hu helyszíni forrásra hivatkozva megemlíti, hogy a rendőröket megtámadó "feketeruhás kopaszok" közül egyet biztosan elfogtak, míg többeket az Astoria környékén kaptak el.

A hajnali rendőrségi közlemény: "A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. szeptember 4-én 0 óra 10 perc körüli időben Budapesten a VII. kerület Dob utca irányából az V. kerület Erzsébet tér felé tartva egy mintegy 100-120 főből álló csoport tagjai randalírozni kezdtek, hanggránátokkal zajt okoztak. A csoport tagjai közül többen a kiérkező rendőri egységek felé utcai szemetes edényeket, székeket, italos üvegeket dobáltak, több rendőrautóban anyagi kárt okoztak.

A garázdákat a rendőrök megfékezték. Tizenhat főt fogtak el és állítottak elő garázdaság bűntett elkövetése miatt és további egy személyt, aki egy intézkedő rendőrt is fellökött. A hivatalos személy ellen elkövetett erőszak bűntett ügyében keletkezett iratokat a rendőrség az illetékes ügyészség felé továbbítja.

Helyreállt a rend."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.