Illegális bevándorlás

Újabb tüntetést tartottak a menekültek mellett Budapesten

Újabb tüntetést tartottak a menekültek mellett és a kormány migrációval kapcsolatos tervezett szigorító intézkedései ellen Budapesten a Migration Aid csoport szervezésében csütörtök este.

2015.09.03 21:20MTI

A mintegy két-három ezer részvevő a Nyugati pályaudvar-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon vonult a Parlament előtti Kossuth térre. A menet elején többen Not In My Name (Nem az én nevemben) feliratú táblát tartottak, jelezve, hogy nem értenek egyet a kormány tervezett, migrációval kapcsolatos szigorító intézkedéseivel.

A Kossuth téren tartott beszédében Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid aktivistája hangsúlyozta, arra kérik a parlamentet, hogy ne fogadja el a "negyvennégy oldal embertelenséget", vonja vissza a törvénycsomagot.

Ehelyett átgondolt, megfontolt, mindenki számára hatékonyan működő törvényeket dolgozzanak ki - tette hozzá.

Közölte, azt szeretnék, ha a magyar migrációs politika alkalmazná az Európai Unió által javasolt kvótarendszert, ha az embereket nem a születési helyük alapján különböztetnék meg, és ha az emberi értékek lennének a legfontosabbak.

Arra kérte a tranzitzónákba látogatókat, hogy mindenkivel bánjanak tisztelettel, mert ami ott történik, az "nem látványosság". Hozzátette, aki segíteni szeretne, előzetesen tájékozódjon a szervezet Facebook-oldalán.

Az Országgyűlés már pénteken szavazhat a tömeges bevándorlás kezelését célzó kormányzati javaslatról, miután az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalására tett indítvány megkapta a szükséges támogatást csütörtökön a parlamentben.

A kormányoldal javasolta egyebek mellett tranzitzónák felállítását a határon, kezdeményezte a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fogalmának bevezetését és a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását annak érdekében, hogy önálló büntetőjogi tényállás legyen a határzár tiltott átlépése, megrongálása, a határzárral kapcsolatos építési munka akadályozása. A honvédség - a kormánypárti frakciók indítványára - új feladatokat kaphat a migrációs válsághelyzet idejére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.