Illegális bevándorlás

Nézőpont-elemző: jogosak a kételyek a szírek származásával kapcsolatban

Az iratok nélkül Magyarországra érkező szírek származásával kapcsolatban jogosan merülnek fel kételyek, hiszen a szír-török határt csak útlevéllel lehet átlépni.

2015.09.03 09:08MTI

Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője az M1 aktuális csatornán csütörtökön elmondta, feltételezhető, hogy a migránsok útközben "elveszítik, szándékosan elhagyják vagy az embercsempészek elveszik tőlük" az okmányaikat, ez pedig nehezíti a menekültügyi eljárás lefolytatását, hiszen nem bizonyítható egyértelműen szír származásuk és ezáltal jogosultságuk a menekültstátusra.

Fodor Csaba szerint a menekültkvóta bevezetése csak "látszatmegoldás", mert azt üzeni a migránsoknak, nyugodtan jöjjenek, valahol biztosan elhelyezik őket. A menekültkvóta bevezetése helyett meg kellene állapodni Törökországgal, ahol jelenleg is mintegy kétmillió bevándorló várakozik, illetve szükség lenne egy mediterrán politika kidolgozására, amellyel stabilizálni lehetne az észak-afrikai térséget - hangsúlyozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.