Illegális bevándorlás

Nyugodtan indult a nap a Keletinél

Helyszíni beszámolók szerint a migránsok többsége az aluljáróban, a tranzitzónában van, a rendőrsorfal a bejáratnál áll, és csak azokat engedik be, akik igazolni tudják, hogy az EU állampolgárai.

2015.09.03 07:58MTI
MTI Máthé Zoltán

Csütörtök reggel az M1 Híradó tudósítója viszonylagos nyugalmat tapasztalt a pályaudvarnál, a migránsok többsége az aluljáróban, tranzitzónákban pihent, a rendőrsorfal továbbra is a főbejáratnál áll, oldalról pedig csak azokat engedik be, akik igazolni tudják, hogy az EU állampolgárai. A közterület-fenntartó munkatársai takarítanak, és megjelentek a külföldi tévéstábok is.

Reggel egyébként már indultak vonatok Németország felé, a szerelvények gond nélkül gurultak ki. Szerdán folyamatosan tüntettek a migránsok a pályaudvarnál. Továbbra is azt követelték, hadd mehessenek tovább Nyugatra, főként Németországba, az uniós szabályok értelmében azonban a regisztráció előtt Magyarország ezt nem engedheti meg.

Ma megkezdődik az új migránsközpont építése a fővárosban

A bázis a Keleti pályaudvartól nem messze, a volt Verseny utcai piac helyén lesz. A tervek szerint 10-12 nap alatt elkészül majd, és ezer embert tudnak elhelyezni, de arra nem lehet kötelezni a bevándorlókat, hogy oda el is menjenek. A mostani három tranzitzónát várhatóan két héten belül bezárják.

Tarlós István: Budapestet meg kell védeni

Meg kell védeni Budapestet a bevándorlók kontroll nélküli áradatától - mondta Tarlós István a fővárosi közgyűlésben. A főpolgármester hangsúlyozta: Budapest a mozgásteréhez és jogosítványaihoz mérten segíti a migránsokat, de az önkormányzatoknak törvény szerint nincs feladatuk a migránsprobléma kezelésében. Tarlós István közölte: a főváros 300-500 ember befogadására alkalmas sátrakat szerzett be és a Verseny utcai tranzitzóna napokon belül elkészül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.