Illegális bevándorlás

Csaknem négyezer eurót fizettek a határsértők egy budapesti útért

Két magyar férfi Békéscsabán megegyezett abban, hogy járművet bérelnek, amellyel határsértőket szállítanak majd a szerb-magyar határ közeléből.

2015.09.02 11:14MTI

Fejenként 200 eurót, összesen mintegy 1,2 millió forintnyi összeget fizetett 19 szír állampolgár embercsempészeknek, hogy Röszkéről Budapestre szállítsák őket - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán.

Szanka Ferenc közölte, a megalapozott gyanú szerint két magyar férfi Békéscsabán megegyezett abban, hogy járművet bérelnek, amellyel határsértőket szállítanak majd a szerb-magyar határ közeléből. Augusztus 29-én hajnalban Röszkén 19 határsértőt vettek fel a kisteherautóval. A szír állampolgárokat korábban mások kísérték át a zöldhatáron, majd a migránsok egy külföldi embercsempésznek fejenként további 200-200 eurót fizettek azért, hogy Budapestre szállítsák őket. A kisteherautót - benne a két magyar férfival - röviddel a röszkei indulás után, az autópályán tartóztatták fel a rendőrök.

A vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a Szegedi Járásbíróság a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt egy hónapra - nem jogerősen - elrendelte a két gyanúsított előzetes letartóztatását - tudatta a csoportvezető ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.