Illegális bevándorlás

Román, macedón és magyar embercsempészeket fogtak Csongrád megyében

Az M5-ös autópályán és Röszke külterületén kedden négy olyan sofőrt - köztük egy taxist - fogtak el a rendőrök, akik a fővárosba vittek határsértőket.

2015.09.02 10:06MTI

Román, macedón és magyar embercsempészeket fogtak el Csongrád megyében, a rendőrök minden esetben lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez használt járműveket - tájékoztatott a megyei főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta, a járőrök hétfőn éjfél előtt Ásotthalom külterületén állítottak meg egy olasz kisteherautót. A jármű rakteréből több szír határsértő kiugrált, közülük a helyszínen 13 embert elfogtak. A jármű román állampolgárságú sofőrjét embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók, mivel Németországba akarta szállítani utasait.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei az Európai Unió határvédelmi támogató ügynökségének (Frontex) román vendégtisztjével közösen kedden hajnalban egy macedón kisbuszra figyeltek föl, amikor a járműbe éppen tíz szír állampolgár szállt be. A 33 éves macedón sofőr Ausztriába vitte volna őket, a rendőrök őrizetbe vették - tudatta az őrnagy.

Az M5-ös autópályán és Röszke külterületén kedden négy olyan sofőrt - köztük egy taxist - fogtak el a rendőrök, akik a fővárosba vittek határsértőket. Ellenük jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - közölte a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.