Illegális bevándorlás

Megállították a menekültekkel teli vonatot az osztrák-magyar határon

A létszám felettieket, azaz a papírok nélkül utazókat leszedik a szerelvényről.

2015.08.31 16:05MTI

Megállították az osztrák-magyar határon a Budapestről Bécsbe tartó, menekültekkel teli vonatot, amelyen csaknem háromszáz menekült utazott - közölte osztrák vasúttársaság (ÖBB) szóvivője hétfőn délután.

Az ÖBB a szerelvény túlzsúfoltságára hivatkozva a magyar rendőrség segítségét kérte.

Az osztrák belügyminisztérium azzal számol, hogy a magyar hatóságok megteszik a szükséges lépéseket. Feltételezhetően a magyar rendőrség a papírok nélkül utazó migránsokat leszállítja és menekülttáborba helyezi el.

A vonatnak 13 óra 45 perckor kellett volna megérkeznie a bécsi Főpályaudvarra (Hauptbahnhof), azonban délután fél háromkor még az osztrák-magyar határon állt a szerelvény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.