Illegális bevándorlás

Három év véghajtandó fegyházbüntetésre ítéltek egy embercsempészt

Gyorsított eljárásban 3 év fegyházbüntetésre ítélt egy embercsempészt a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság, a férfi pár héttel ezelőtt hat, Belgiumba tartó szír állampolgárt szállított Budapestre anyagi ellenszolgáltatás fejében.

2015.08.31 09:41MTI

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében azt írta: a vád szerint a férfi augusztus 24-én a szerb-magyar határ magyar oldalán lévő egyik benzinkútnál gépkocsival felvette a Magyarország területére érvényes úti okmányok nélkül, a határellenőrzést megkerülve érkezett - és Belgiumba tartó - szír állampolgárokat azért, hogy őket fejenként 200 euró ellenében Budapestre szállítsa.

A sofőrt és utasait azonban Budapest XX. kerületében, a Nagykőrösi úton rendőri intézkedés alá vonták.

A Budapesti XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozásának eredményeként a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség az elkövetőt még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A bíróság megállapította a többszörös visszaesőnek minősülő vádlott bűnösségét, és ezért őt 3 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá 3 évre a közúti járművezetéstől is. A bíróság emellett az ügyészi indítvány alapján elkobozta a bűncselekmény elkövetéséhez használt személygépkocsit.

Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős, a férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.