Tanévkezdés

Idén is segítenek rendőrök és polgárőrök az iskolakezdésnél

Az idei tanévkezdésnél is rendőrök, illetve polgárőrök segítik a közlekedést szeptember 1-től az iskolák környékén.

2015.08.31 09:11MTI

Kiss Csaba, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában hangsúlyozta: különösen a közlekedésbiztonsági szempontból veszélyesebb helyen elhelyezkedő iskoláknál irányítják a forgalmat, segítik a gyermekek közlekedését a rendőrök szeptember végéig, reggel, illetve a tanítás befejezésekor.

A rendőr alezredes arról is szólt, hogy immár nyolcadik éve folytatódik az Iskolarendőr program; 2900 iskolában, mintegy 2200 rendőr "teljesít szolgálatot".

Ők nem csupán iskolakezdéskor elérhetőek, de igény szerint jelen vannak rendezvényeken, szülői értekezleteken, osztályfőnöki órákon. Elsősorban a helyes közlekedésre oktatják a diákokat.

Ugyanakkor bármilyen problémával meg lehet keresni az iskolarendőrt, az elérhetőségüket kifüggesztik az intézményekben - mondta Kiss Csaba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.