Nyert a független jelölt

Király Kálmán lett Balatonszabadi új polgármestere

A független Király Kálmánt választották polgármesternek vasárnap a Somogy megyei Balatonszabadiban, ahol egyúttal képviselőket is választottak, miután májusban a hat tagú képviselő-testület feloszlatta magát, mert nem tudott együttműködni a tavaly októberben megválasztott Tóthné Balogh Mária (független) polgármesterrel.

2015.08.31 06:58MTI

Baumann Anita, a jegyzői teendőket az új testület alakuló üléséig ellátó ádándi hivatalvezető a szavazatok összeszámolását követően az MTI-nek elmondta: Király Kálmán 318 szavazattal nyerte el polgármesteri posztot, és a tisztségét főállásban látja el.

Tájékoztatása szerint a csaknem háromezer lakosú somogyi településen a 2427 szavazásra jogosult állampolgár közül 995-en adták le voksukat a nyolc függetlenként indult polgármester-jelöltre, köztük az októberben megválasztott eddigi faluvezetőre, aki ezúttal 51voksot kapott, s ezzel a negyedik lett.

A hat képviselői helyre tizenhatan pályáztak, mindannyian függetlenként. Az új képviselő-testület tagja lett Papp Károly, Papp Krisztián, Szabóné Szóládi Tünde - ők a korábbi testületnek is tagjai voltak -, valamint Varga Katalin, Vincze Péter Imre és Nagy Antal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.