Illegális bevándorlás

Hűtőkocsiba zárt migránsok: mi történt életük utolsó perceiben?

Előzetesbe került az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó négy ember. Közben Ausztriában halottkémek vizsgálják, mi történhetett az áldozatokkal. Vigyázat, nyugalmat megzavaró képi tartalom!

2015.08.29 16:45ma.hu
Ebben az autóban érte őket a halál - screenshot

Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását szombaton. Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint az embercsempészek közreműködtek a magyar rendszámú kamionban holtan talált migránsok Magyarországról Ausztriába szállításában.

Az embercsempészésben közreműködő négy férfit csütörtökön fogták el, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. Mindenesetre a 71 menekült holttestét az osztrák fővárosba szállították, hogy a törvényszéki patológusok megállapíthassák a halál idejét és okát. Lapértesülések szerint valószínű, hogy egyszerűen nem jutott levegő a teherautó zárt rakodóterébe. A szír sajtó holokausztot emleget az üggyel kapcsolatban.

A történtek, az hogy mit érezhettek a migránsok, mikor kezdett elfogyni a levegő, mikor nem tudták kinyitni az ajtót, mikor rádöbbentek, hogy nincs kiút, mindenkit sokkoltak. Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője pénteken felszólította Európát, hogy le kell sújtania a migránsokat kihasználó embercsempészekre és biztosítania kell a migránsok emberi jogainak védelmét. Az ENSZ főtitkára szintén felszólította az érintett országokat, hogy bővítsék a biztonságos és törvényes migráció lehetőségeit, és nyújtsanak védelmet a menekülteknek.

Mivel az áldozatoknál mobiltelefonokat is találtak, a hatóságok abban reménykednek, hogy a készülékeken található adatok segítenek felderíteni a hozzátartozókat, illetve az sem kizárt, hogy haláluk előtt felvételeket készítettek a zárt hűtőkocsiban.

Döbbenet - Fotó: almokhyam.com


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.