Illegális bevándorlás

Felborult egy migránsokat szállító kisteherautó az M5-ösön

A rendőrök az M5-ös autópálya közelében eddig 18 szír illegális bevándorlót találtak, közülük tízet a mentőszolgálat munkatársai és a rendőrök kórházba vittek.

2015.08.28 12:02MTI
MTI Fotó: Donka Ferenc

Átszakította a szalagkorlátot, majd felborult egy illegális bevándorlókat szállító kisteherautó péntek hajnalban Kiskunfélegyháza közelében. A balesetben többen megsérültek, egy román embercsempészt a rendőrök elfogták - tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Benedek Dávid főtörzsőrmester közleménye szerint a Budapest felé tartó jármű átsodródott a Szeged felé vezető oldalra.

Hozzátette: amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a járműnél nem találtak senkit. A helyszínelés során azonban kiderült, hogy a sztrádán a helyszín közelében sérült emberek vannak. A rendőrök az M5-ös autópálya közelében eddig 18 szír illegális bevándorlót találtak, közülük tízet a mentőszolgálat munkatársai és a rendőrök kórházba vittek.

Hajnalban Kunszállás belterületén egy sebesült kezű férfit talált az egyik helyi polgárőr, aki azonnal értesítette a rendőrséget. Az adatok szerint az autópályán hagyott járművet a Kunszállásról kórházba vitt 31 éves román állampolgár vezette.

A férfit egészségügyi ellátása után előállították, majd embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.