Tarlós

Elköltözhetnek a pályaudvarokról a tranzitzónák

"Ezeket az embereket nem lehet tovább ellenőrizetlenül beengedni."

2015.08.25 07:37MTI

Budapest főpolgármestere szerint ha így folytatódik tovább, nem valószínű, hogy a pályaudvarokon, a főváros szívében maradnak az illegális bevándorlók számára kialakított tranzitzónák.

Tarlós István a TV2 Mokka című műsorában kedden reggel arról beszélt: azért a pályaudvarokon alakították ki ezeket az övezeteket, mert a jogszabály hogy szólt, "üljenek fel a vonatra és menjenek tovább", de mivel ennek lehetőségei beszűkültek, "nem sok értelme van annak, hogy a pályaudvarok környékén biztosítsunk egy ilyen fakultatív szolgáltatást".

Mint mondta, a tranzitzónákat a humanitárius segítség mellett azért is jelölték ki, hogy "ne szóródjanak szanaszét a városban" az emberek, akiket következetesen migránsokként említett, mondván, legtöbbjük esetében nem bizonyított, hogy háború elől menekültek, jelentős hányaduk pedig - iratok hiányában - be sem azonosítható.

Ezeket az embereket nem lehet tovább ellenőrizetlenül beengedni - említette a helyzet kezelésének egyetlen módjaként Tarlós István.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.