Ön érzékelt ebből bármit?

Két év alatt, közel 3 milliárd forintot költött fejlesztésre a Magyar Közút

A program keretében 163 új eszközt, gépet szerzett be a társaság, valamint 6 új, nagy kapacitású sótárolót építtetett országszerte.

2015.08.24 18:26MTI

Az elmúlt két évben eszközparkján és a mérnökségi ingatlanjain is jelentős technológiai fejlesztéseket hajtott végre a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a teljes beruházás összköltsége közel 3 milliárd forintot tett ki, amelynek 30 százalékát az Európai Uniótól kapott forrás tette ki - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Közút a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretein belül "Technológiai megújulást jelentő eszközbeszerzés és sótároló-fejlesztés több telephely vonatkozásában" címmel indította el új fejlesztési programját még 2013-ban. A projekt teljes, közel 3 milliárd forintos költségvetésének 30 százalékát - mintegy 890 millió forintot - az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatása tette ki.

A program keretében 163 új eszközt, gépet szerzett be a társaság, valamint 6 új, nagy kapacitású sótárolót építtetett Kaposváron, Kisbéren, Lentiben, Salgótarjánban, Mohácson és Veszprémben.

A beruházás magában foglalta 38 sószóró adapter, 50 rakodógép, 8 önjáró ároktisztító gép, 4 aszfaltmaró, 2 finisher, 12 vibrációs henger, 36 ütközéscsillapító adapter és 13 tengelysúly mérleg beszerzését.

Az új gépek üzemeltetéséhez új munkatársakat is felvett a társaság, a megújult géppark pedig olcsóbbá tette az üzemeltetést, így a felszabadult forrásokat az útüzemeltetési- és fenntartási munkákra fordítja a Magyar Közút.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.