Tanévkezdés

Iskolaigazgatói megbízásokat adtak át Budapesten

Több mint kétszázötven iskolaigazgató kapott megbízást hétfőn a fővárosban, a régi és új intézményvezetők öt évre szóló kinevezésüket Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkártól és Hanesz Józseftől, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetőjétől vehették át.

2015.08.24 15:54MTI

A köznevelési államtitkár köszöntőjében kiemelte: a pályázók döntést hoztak arról, hogy szeretnének egy olyan munkában, építkezésben részt venni, amelynek célja a magyar iskolákban a minőség megteremtése. Egyfajta őrállóként oda kell figyelniük az iskola, a közösség, a szülők és a tantestület minden egyes rezdülésére - fogalmazott Czunyiné Bertalan Judit, hozzátéve: az az érdekük, hogy biztos és kiszámítható vezetéssel kezdhessék meg az iskolák a tanévet.

Jelezte: köznevelésért felelős államtitkárként 255 intézményvezető megbízásáról döntött.

A 2015/2016-os tanévre 63 intézményvezető a második ciklus megkezdése miatt pályázati kiírás nélkül folytathatja tovább a munkáját a jogszabály adta lehetőség alapján.

A Klik 363 intézményvezetői pályázatot írt ki, amelyekre 412 kérelem érkezett. A pályázati eljárás során 11 pályázó visszavonta a kérelmét, 255-en nyerték el az oktatásért felelős miniszter felhatalmazása alapján és a nevében eljáró államtitkártól öt évre az intézményvezetői megbízást. Kilencven intézmény esetében eredménytelen volt a pályázat, ebből 18 esetben egyáltalán nem érkezett pályázati anyag.

Ugyanakkor egyetlenegy, a Klik fenntartásában álló köznevelési intézményben sem kezdődik el úgy a tanév, hogy nem bíznak meg felelős vezetőt. Eredménytelen eljárás esetén a megbízási jogkör gyakorlója dönt a jogszabály szerinti egy vagy két évre adható megbízásról, vagy a fenntartó határoz a szervezeti és működési szabályzat (szmsz) szerinti helyettesítő személy intézményvezetői feladatokkal való megbízásáról. Az érintett intézményeknél a Klik még ősszel új pályázatot tesz közzé - ismertette a központ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.