jótékonyság

Taxikból rakták ki a 1353-as adományvonal számjegyeit

Harminchárom taxiból álló élőképpel hívott fel rászoruló iskolások támogatására Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciójának keretében kedden a budapesti Szent István téren az Ökumenikus Segélyszervezet.

2015.08.18 15:52MTI
MTI Szigetváry Zsolt

A 1353-as adományvonal számjegyeit önkéntes taxisofőrök autóikból rakták ki a Szent István-bazilika előtti téren, hogy ráirányítsák a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet ezer rászoruló gyerek beiskolázását támogató segélyakciójára - tájékoztatták az MTI-t kedden a szervezők.

Az akcióban részt vett Wolf Kati, az Iskolakezdés együtt! kampány arca; Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója; Horváth Csaba, a Budapest Taxi ügyvezető igazgatója, valamint Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere, aki az eseményen félmillió forintot ajánlott fel az önkormányzat nevében.

A 1353-as adományvonalon egyetlen hívás vagy sms 250 forint adományt jelent, negyven hívásból így a szervezet már egy 10 ezer forint értékű tanszercsomagot tud összeállítani a rászoruló iskolakezdőknek.

Az Ökumenikus Segélyszervezet augusztus 13-án hirdette meg Iskolakezdés együtt! elnevezésű országos adománygyűjtését, azzal a céllal, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen.

Mint közölték, a segítségben részesülő ezer gyermeket a segélyszervezet országos intézményhálózatának "látóköréből" választották ki, hogy mindegyikük személyre szabott és a szükséglete szerinti támogatást kaphasson.

A program keretében a hazai rászorulók mellett több száz kárpátaljai és erdélyi magyar gyermek kap beiskolázási segítséget. Az augusztusi segélyakció mellett az Ökumenikus Segélyszervezet idén is vállalja, hogy a célként kitűzött 1000 gyermek 10 ezer forint értékben történő támogatásához szükséges 10 millió forinton felül beérkező pénzből az intézményeinek felzárkózási programjaiban részt vevő, mintegy 300 diákot támogatja egész évben - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.