Bűnügy

Az EXIM büntetőfeljelentést tett a Lánchíd Palota szerződéseinek ügyében

Az EXIM vezetősége a Lánchíd Palota ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett az illetékes nyomozóhatóságnál.

2015.08.12 18:07MTI

A közlemény felidézi: az Eximbank és a MEHIB (EXIM) vezetősége márciusban a felügyelőbizottság döntése alapján a 2014 őszén lefolytatott belső ellenőrzések eredményeként polgári peres eljárást kezdeményezett a Lánchíd Palota tulajdonosával szemben az EXIM előző vezetősége által korábban megkötött bérleti szerződés feltűnő értékaránytalanságára és jóerkölcsbe ütközésére hivatkozással.

A polgári peres eljárás jelenleg is folyamatban van - tették hozzá. A további belső és külső vizsgálatok azonban szükségessé tették, hogy a felügyelőbizottság és az igazgatóság felhatalmazza az EXIM vezetőségét, hogy a rendelkezésre álló információk és adatok birtokában - a Lánchíd Palota tárgyában létrejött bérleti- és opciós szerződések megkötésének körülményei és tartalma tekintetében - különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt feljelentést tegyen az illetékes nyomozóhatóságnál.

Az EXIM vezetősége a felhatalmazás birtokában szerdán megtette a büntetőfeljelentést - írta közleményében az Eximbank.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.