Illegális bevándorlás

Józsefvárosi Önkormányzat: a Főkert Zrt. döntött a játszótér bezárásáról a II. János Pál pápa téren

A Józsefvárosi Önkormányzat városüzemeltetési szolgálata megnövelt létszámmal, jelentős ráfordításokkal végezte a közterület-fenntartási munkálatokat a II. János Pál pápa téren, együttműködve az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a Főkert munkatársaival.

2015.08.06 18:03MTI

A Józsefvárosi Önkormányzat visszautasítja azokat az állításokat, amelyek szerint a fővárosi VIII. kerületi II. János Pál pápa téren a játszóteret az önkormányzat vagy Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester záratta volna be, hogy a gyerekek ne tudjanak játszani, erről ugyanis a Főkert Zrt. döntött.

Az önkormányzat csütörtöki közleményében kifejtette: az elmúlt három napban a Józsefvárosi Önkormányzat városüzemeltetési szolgálata megnövelt létszámmal, jelentős ráfordításokkal végezte a közterület-fenntartási munkálatokat a II. János Pál pápa téren, együttműködve az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a Főkert munkatársaival.

Mint írták, ebben az időszakban több mint 50 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el, ezzel egyidejűleg megkezdődött a megrongálódott zöldfelületek és a sérült kerítéselemek felmérése is. A következő napokban elvégzik a játszótér és a homokozó ürülékmentesítését és közegészségügyi vizsgálatát, és utóbbi eredményének ismeretében vagy megtisztítják a homokot, vagy teljesen kicserélik.

Az önkormányzat közleményében cáfolta és visszautasította, hogy a játszóteret a Józsefvárosi Önkormányzat vagy Kocsis Máté polgármester záratta be, azzal a céllal, hogy a gyerekek ne tudjanak játszani. Ezzel szemben a Főkert Zrt. hozta meg az erre vonatkozó döntést és intézkedést, tekintettel a játszótéren lévő emberi ürülék mennyisége miatti fertőzésveszélyes helyzetre - írták.

Hozzátették: jelenleg a közterület-felügyelet munkatársai is emelt létszámban teljesítenek szolgálatot, a rendőrséggel együttműködve fokozottan vigyáznak a tér rendjére és az ott tartózkodók biztonságára.

Az önkormányzat egyúttal üdvözölte a Fővárosi Önkormányzatnak a migránsokat érintő akciótervét, mert megítélésük szerint remélhetően így megnyugtatóan rendeződhet a II. János Pál pápa téren kialakult helyzet.

Az önkormányzati cégek és intézmények ráfordításainak eredményeként a téren szerdán és csütörtökön már sokkal rendezettebbek voltak a körülmények a múlt hét végéhez és e hét elejéhez képest, de a hosszú távú rendezést remélhetőleg "a téren táborozó" migránsok átkísérése jelenti majd a fővárosi tranzitállomásokra - írták. Hozzáfűzték: amíg ez nem történik meg, nyolc mobil WC üzembe helyezésével igyekeznek megakadályozni, hogy újból a hét elején tapasztalt közegészségügyi állapotok alakuljanak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.