Illegális bevándorlás

Talán bakteriális fertőzés miatt kerültek kórházba a határsértők

Feltehetően bakteriális fertőzés miatt került kórházba több mint húsz határsértő, többségében gyerekek Szegeden, a végleges vizsgálati eredményekre azonban még várni kell.

2015.08.06 15:20MTI

A Csongrád megyei tisztifőorvos, Bosnyákovits Tünde a megyei védelmi bizottság rendkívüli ülését követő sajtótájékoztatón elmondta, a rendőrség kedden értesítette a tisztiorvosi szolgálatot arról, hogy több szír határsértőnél hasmenéses tünetek jelentkeztek. Az érintettek a gyermek fertőző, illetve a felnőtt sürgősségi osztályra kerültek.

A Szegedi Tudományegyetem gyermek-egészségügyi központjában jelenleg 18 gyermeket kezelnek a civil páciensektől elkülönített épületszárnyban, közülük négynek volt véres széklete. Valamennyien jól vannak, egyharmaduk várhatóan már ma elbocsátható a kórházból - tudatta a szakember. Hozzátette: a tünetek bakteriális fertőzésre utalnak, de a vizsgálatok eredmény még nincs meg, csupán egy gyerek mintája lett rota vírusra pozitív.

Az egyetem sürgősségi osztályára két felnőtt nő és három férfi került, mindannyiuknak kielégítő az állapota - közölte a főorvos.

A járványügyi szabályoknak megfelelően a betegekkel érintkező 44 határsértőt elkülönítették - mondta Bosnyákovits Tünde.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.