Betevő

Minden rászoruló diák ingyenes étkezése biztosított

A kormány az idei nyári szünetben is biztosítja a rászoruló diákok mindennapi ingyenes étkezését, szeptembertől pedig az eddigiekhez képest háromszor annyi gyermek étkezhet majd térítésmentesen a bölcsődékben és az óvodákban.

2015.08.05 11:47MTI

A Fidesz-frakció szóvivője, Dunai Mónika elmondta, a mostani nyári szünidőben több mint 140 ezer gyermek részesül ingyenes étkeztetésben, erre az idén 3 milliárd forintot bocsátottak az önkormányzatok rendelkezésére. Ez több mint a duplája annak, mint amit 2009 előtt a baloldali kormányok szántak erre a célra, amelyek ezzel magukra hagyták a rászoruló családokat és az önkormányzatokat - tette hozzá.

A frakciószóvivő hangsúlyozta, évközben is a korábbiaknál sokkal több pénzt fordít gyermekétkeztetésre az állam, a kormányváltás óta a forrásokat megduplázták.

Szeptembertől pedig - folytatta - még több, háromszor annyi gyermek étkezhet majd ingyenesen a bölcsődékben és az óvodákban, mint eddig. Jelenleg a bölcsődések és az óvodások 27 százaléka térítésmentesen, 16 százaléka pedig féláron étkezhet, szeptember 1-jétől azonban már 90 százalékuknak lesz ingyenes az étkezés. Így például egy olyan család, amely eddig nem kapott gyermekétkeztetési támogatást, havonta gyermekenként 7-10 ezer forintot takaríthat meg - közölte Dunai Mónika.

A Fideszben "határozottan azt szeretnénk, ha egyetlen gyermek sem maradna éhesen köznevelési intézményben", ami ezekkel a lépésekkel meg is valósul - mondta a kormánypárti frakció szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.