Jegyzői döntés

Nem marad víz nélkül a kaposvári hajléktalanszálló

Nem maradnak víz nélkül Kaposváron a Magyar Vöröskereszt Somogy megyei szervezete által működtetett hajléktalanszálló lakói, az önkormányzat jegyzője határozatban kötelezte a magántulajdonban lévő telephely tulajdonosát, hogy állítsa helyre az eredeti állapotot, gondoskodjon a vízellátásról.

2015.08.04 18:47MTI

Farkas Edit, Kaposvár aljegyzője közölte: a bérlők (több vállalkozás is működik a telephelyen) birtokvédelmi eljárást kérelmező beadványára meghozott, kedd délután továbbított határozatot - amely helyreállításra kötelezi a tulajdonost - az érintett Korona 2001 Kft. vezetője nem vette át.

A jegyző ezután 24 órán belüli végrehajtást rendelt el, azaz szerdán ismét lesz vízszolgáltatás a telephelyen működő hajléktalanszállón és az ott működő vállalkozásoknál - közölte az aljegyző.

A Sonline kedden írt arról, hogy víz nélkül maradtak a hajléktalanok a kaposvári szálláson, miután a terület tulajdonosa a bérleti szerződések lejártára hivatkozva sem a hajléktalangondozási központnak, sem a volt állami építőipari vállalat egykori telephelyén működő vállalkozásoknak nem szolgáltatja tovább a vizet.

Király Gyula, a Korona 2001 Kft. vezetője a portálnak úgy nyilatkozott: szerinte Kaposváron a Kavíz Zrt.-nek kell gondoskodnia a vízellátásról, így a telephelyéről is. A vízszolgáltató viszont arra hivatkozott, hogy a törvény szerint magánrendszert nem üzemeltethetnek, márpedig az egykori ipartelepen egy magánkivitelezésben megépült belső (telephelyi) víz- és szennyvízhálózat üzemel, amelynek része egy belső kút, egy víztározó egység és a helyi víz- és szennyvízhálózat is.

Az önkormányzati tulajdonú Kavíz Zrt. az MTI-t arról tájékoztatta: jelenleg is élő szerződésük van a telephely tulajdonosával, és ennek alapján évek óta ivóvizet táplálnak be a volt ipartelep rendszerébe, a gyűjtőponton átvett szennyvizet pedig elvezetik és megtisztítják.

"Természetesen a közszolgáltatást - azaz a víz betáplálást és a szennyvízátvételt az eddig használatban lévő ponton a továbbiakban is biztosítani tudjuk és kívánjuk, eleget téve a közszolgáltató feladatainak" - hangsúlyozta közleményében a zrt., azzal, hogy a belső hálózat üzemeltetési feltételeiről azonban a tulajdonosnak kell gondoskodnia.

A Magyar Vöröskereszt Somogy megyei szervezete 2008-tól működteti a hajléktalangondozási központot, ahol napközben mintegy száz ember tartózkodik, éjszakára pedig negyvennek ad szállást. A vízellátást jelenleg tartálykocsival biztosítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.