Mérgezésgyanú

Vizsgálják a budaörsi ipartelepen történt rosszullétek okát

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta több dolgozó rosszullétét azon a budaörsi ipartelepen, ahonnan húsz embert vittek kivizsgálásra kórházba kedd kora délután.

2015.08.04 16:24MTI
Rendőri kísérettel vitték kivizsgálásra az embereket (MTI Mihádák Zoltán)

Az ügyben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és a rendőrség is vizsgálódik, az illetékes kormányhivatal későbbre ígért információt az MTI-nek.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatójának korábbi tájékoztatása szerint az ipartelepről azért vitték kórházba az érintetteket, mert felmerült a gyanú, hogy "egészségre ártalmas anyagot tartalmazó folyadékot" fogyasztottak. Hozzátette: bár az érintettek panaszmentesek, a mentők mindannyiukat elvitték kivizsgálásra.

Az Origo az esetről azt írta, hogy az ipartelepen dolgozók egy része nem sokkal dél után lett rosszul: arra panaszkodtak, hogy túl édes a víz. A hírportál értesülése szerint fagyálló kerülhetett a zárt vízhálózatba, de egyelőre nem tudni, hogyan, mert az ÁNTSZ még nem fejezte be a vizsgálatokat. A polgármesteri hivatal kabinetfőnökére hivatkozva az Origo azt közölte: elszigetelt esetről van szó, a vízminőségromlás nem érinti a lakosságot.

Az MTI úgy tudja, hogy az ipartelepen hétfőn karbantartást végeztek a klímaberendezésen, és a rendszerbe nyomott folyadék szivároghatott át az ivóvízhálózatba. Állítólag 25 ember ivott a rossz ízű vízből, és 20-an panaszkodtak rosszullétre, őket vitték kórházba.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrség munkatársai is a helyszínen vannak, egyelőre az ÁNTSZ vizsgálati eredményére várnak.

A Pest Megyei Kormányhivatal későbbre ígért információt a Budaörsön történtekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.