Járványveszély

Hasmenés miatt vittek kórházba tizenkét szíriai határsértőt Szegeden

A betegeket elkülönítették, és megkezdték a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, amelyek eredményei 48-72 óra múlva várhatóak.

2015.08.04 13:19MTI

Hasmenéses tünetekkel vittek kórházba tizenkét szíriai határsértőt, hét gyereket és öt felnőttet Szegeden – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, az érintettek elsődleges ellátása a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen működő egészségügyi áteresztő ponton történt meg. A betegeket elkülönítették, és megkezdték a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, amelyek eredményei 48-72 óra múlva várhatóak.

A rendőrség intézkedett a betegek kórházba szállításáról és sürgősségi ellátásáról. További 34 határsértőt a rendőrök elkülönítettek, a megyei egészségügyi szolgálat pedig intézkedett a helyiségek soron kívüli fertőtlenítéséről. Az érintettek folyamatos egészségügyi felügyelet alatt vannak – tette hozzá.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a főkapitányság minden, a hatáskörébe tartozó egészségügyi és járványügyi intézkedést megtett. A rendőrök soron kívüli, ismételt egészségügyi tájékoztatást és felvilágosítást kaptak, és valamennyi szükséges egyéni védőeszközzel - orvosi orr- szájmaszk, gumikesztyű, víz nélkül használható kézfertőtlenítő-szer, komplex egészségügyi egységcsomag - rendelkeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.