Munkaerő

Határzár - Rabok készítik a tartóelemeket Dunaújvárosban

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai készítik a határőrizeti célú ideiglenes biztonsági határzár tartószerkezeteit, a munkavégzés fázisait sajtótájékoztatón mutatták be kedden.

2015.08.04 12:21MTI

A bemutató a DAK Acélszerkezeti Kft.-nek a Dunaújvárosi Vasmű területén lévő horganyzóüzemében volt.

Galambos Dénes (Fidesz), Dunaújváros és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Magyarország a schengeni rendszer előírásai miatt köteles ellenőrizni a magyar-szerb határt, ahonnan illegális határátlépők ezrei érkeznek nap mint nap. Mivel a migránsok ellenőrizetlenül lépnek be Magyarország területére, szükség van a határzárra, és fontos a szabályozott beléptetésük az Európai Unióba - mondta.

Balázs Péter dandártábornok, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka elmondta, hogy jelenleg az üzemben két műszakban 44 fogvatartott dolgozik, készíti a határzár tartóelemeit. Hozzátette, a mostani létszám emelésére is van lehetőség, akár több műszakban, több fogvatartott bevonásával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.