Szociálpolitika

Nem támogatja a férfiak korai nyugdíjazását a kamarai elnök

Felelőtlennek nevezte a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulására vonatkozó kezdeményezéseket Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

2015.08.04 09:25MTI

Hozzátette: az ország legnagyobb problémája az elmúlt években a költségvetési egyensúly megtartása volt. Az az ötlet, hogy csökkenjen a nyugdíjkorhatár, abban az időszakban, amikor az egész világon nő, azt jelenti, hogy a bevételi oldal, a befizetés csökken. Ez azt is jelenti, hogy adóemelést kell végrehajtani, nem tartható a nyugdíjkassza. Az egész átgondolatlan, tisztességtelen, nem korrekt javaslat - összegezte az elnök.

Parragh László arra a felvetésre, hogy a cégbírósági munkát átvennék a kamarák, azt felelte, hogy a bírósági eljárást ott kell hagyni a cégbíróságon, de a regisztrációs tevékenység nem tartozik feltétlenül a bírósági folyamatokhoz - mondta. "Ha megnézzük, hogy kinek a felesége dolgozik a cégbírósági rendszerben, akkor kiderül: a magyar politikai elit jelentős részének van kapcsolatrendszere" - fogalmazott, hozzátéve: ezért az átalakítás miatti "diszkomfort érzést" sokan nem szeretnék.

A vállalkozások számának az elmúlt két évben mért 20-22 ezres csökkenéséről Parragh László azt mondta, hogy az a gazdaság tisztulását mutatja, a vállalkozások számának csökkenése folytatódni fog. Ezek a cégek alvó cégek, valójában nem működnek - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.