Családpolitika

Gyed extra: a számok igazolták a várakozást

Érezték, hogy segíteniük kell az édesanyáknak abban, hogy össze tudják egyeztetni a munkát a családi élettel, mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

2015.08.04 08:47MTI

Igazolta a várakozásokat, hogy csaknem ötvenezren vették igénybe a gyed extrát tavaly - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

Novák Katalin kifejtette: fontos, hogy legyen választási lehetősége mindenkinek, és eldönthesse, otthon marad-e, otthon tud-e maradni akár három évig a gyerekekkel, vagy akár már pici gyermek mellett is visszamegy dolgozni rész- vagy teljes munkaidőben.

Amikor azon gondolkodik egy pár, hogy vállaljanak-e gyermeket vagy vállaljanak-e még egy gyermeket, komolyan esik latba, hogy az édesanya tud-e majd később dolgozni, lesz-e két keresete a családnak és fel tudják-e nevelni a gyermeket - fogalmazott Novák Katalin.

Az államtitkár arra a kérdésre, számítottak-e ekkora érdeklődésre, amikor bevetették a gyed extrát, azt mondta: a számok igazolják a várakozásaikat. Mint mondta, érezték, hogy segíteniük kell az édesanyáknak abban, hogy össze tudják egyeztetni a munkát a családi élettel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.