Migráció

Illegális bevándorlás: előzetesben egy magyar kamionsofőr és kísérője Csehországban

Mindkét embert meg nem engedett határátlépés szervezésével és lehetővé tételével vádolják.

2015.08.02 20:34MTI

Előzetes letartóztatásba helyezték Csehországban azt a magyar kamionsofőrt és kísérőjét, akik pénteken 76 illegális bevándorlót szállítottak Németországba - közölte Dagmar Brozová cseh rendőrségi szóvivő vasárnap.

Mindkét embert meg nem engedett határátlépés szervezésével és lehetővé tételével vádolják - tette hozzá Brozová.

A magyar rendszámú tehergépkocsit 76 illegális bevándorlóval, köztük 23 gyerekkel, péntek délelőtt tartóztatta fel a cseh rendőrség a D5-ös autópályán Nyugat-Csehországban.

"A bűnügyi rendőrség javaslatot tett az államügyésznek a letartóztatásra. A bíró az államügyész javaslatát vasárnap elfogadta. Az előzetes letartóztatás indoka, hogy a vádlottak ne kerülhessék ki a büntetőeljárást, ne befolyásolhassák a tanúkat és ne folytassák bűncselekményüket" - közölte a rendőrségi szóvivő.

Az illegális bevándorlókat - akik személyi iratok nélkül utaztak, és a rendőrség szerint pakisztáni, afganisztáni és szíriai állampolgárok - kihallgatásuk és azonosításuk után a Belá pod Bezdezem menekülttáborban helyezték el.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.