Eredménytelen lett

Szavazategyenlőség az időközi polgármester-választáson Dúzson

Szavazategyenlőség miatt eredménytelen lett az időközi polgármester-választás a Tolna megyei Dúzson vasárnap, ezért a voksolást meg kell ismételni.

2015.08.02 20:28MTI

Zöld Zoltán, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta: a polgármesteri székért három független jelölt versengett, közülük Ignácz Imre és János Mariann 62-62, László Zoltánné 21 érvényes szavazatot kapott.

"A 281 lakosú község 215 választópolgárából 149 ment el szavazni, négyen érvénytelenül voksoltak" - jegyezte meg.

Közölte, hogy az első helyen kialakult szavazategyenlőség miatt megismételt választásra 120 napon belül kerül sor.

A vasárnapi időközi választás azért vált szükségessé, mert Dúzs korábbi első embere, Ignácz István május elején lemondott tisztségéről. A polgármester döntését nem indokolta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.