Számonkérés

MSZP: menesszék a Klik botrányaiért felelősöket!

Az MSZP azt követeli, hogy a kormány nevezze meg és menessze azokat, akik felelősek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) botrányaiért.

2015.08.02 11:54MTI

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján a Klik létrehozásának legnagyobb veszteseiként hivatkozott a gyerekekre. Szavai szerint folyamatosak a botrányok az iskolaigazgatók, a tankönyvellátás és a gyermekétkeztetés körül.

A politikus az "ész nélküli átalakítások" mintapéldájának nevezte az évi 500 milliárd forintból működő szervezetet és szóvá tette az intézmények eladósodását. Kifejtette, hogy tavaly 20 milliárd forintot csoportosítottak át a gyermekétkeztetés előirányzatából a Klik adósságállományára, s idén is 12 milliárdos hiány van a szervezetnél.

Bangóné Borbély Ildikó szerint a szervezet nem rendezte 1,5 milliárd forintos Somogy megyei tartozását az E.Onnál és a keleti országrészben is egyre több intézményben kapcsolják ki a szolgáltatók az áramot, az internetet vagy a gázt. Példaként említette, hogy Szabolcs megye 27 településének 34 iskolájában történt ilyen eset, s miközben a kisvárdai körzet Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter egyéni országgyűlési körzete, a tárcavezető szerinte nem tesz semmit ezek ellen.

A szocialista képviselő felvetette, hogy ki a felelős ezen esetekét, s meddig "falaz" a kormány a területért felelős államtitkárnak és a Klik vezetőinek. Kijelentette: az MSZP nem mond le a gyermekéhezés problémájának rendezéséről és a továbbiakban is módosító indítványokat nyújt be a parlamentnek ennek érdekében.

Jelezte azt is, hogy támogatják civilek népszavazási kezdeményezését annak érdekében, hogy az óvodások és iskolások az év 365 napján ingyenes étkezést kaphassanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.