Baktériumos szennyezettség a hálózatban

Várhatóan a jövő hét közepén oldják fel a vízkorlátozást Dél-Somogyban

Várhatóan a jövő hét közepén oldják fel a vezetékes vízellátás korlátozását azon a három dél-somogyi településen - Barcson, Drávaszentesen és Somogytarnócán -, ahova szerdától lajtos kocsikkal szállítják a vizet, miután egy hétfői ellenőrzés során baktériumos szennyezettséget találtak a hálózatban.

2015.07.31 20:43MTI

Erről és a vízminőség helyreállítása érdekében az elmúlt napokban elvégzett munkálatokról a DRV Zrt. kommunikációs referense péntek este tájékoztatta az MTI-t.

Gyarmati Judit tudatta: elvégezték a tározómedencék, a kutak fertőtlenítését, mosatását. Az ellenőrző vizsgálatok alátámasztják, hogy a víz minősége jelentősen javult.

Közölte: az ellátásbiztonság és a legkisebb közegészségügyi kockázat megelőzése érdekében azonban indokolt további technológiai és hálózati tisztítások elvégzése, valamint szombaton és hétfőn egy újabb ellenőrző vízminta-vételezésre is sor kerül.

A szolgáltató a korlátozás feloldását a jövő hét közepére tartja reálisnak a közegészségügyi hatóság döntése alapján. Addig továbbra is a Drávagárdonyból érkező ivóvízzel biztosítják a vízellátást.

A BarcsMédia híradása alapján az MTI szerdán számolt be arról, hogy a három településen forralás nélkül nem iható a vezetékes víz. A korlátozás mintegy 12 ezer embert érint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.