Házi beavatkozás

Piacon vett sebészszikével nyitotta fel a saját erét

Megszólalt az az önmagát megoperáló férfi: az életemet mentettem meg, illetve az amputációtól mentettem meg saját magamat.

2015.07.31 09:12ma.hu

Saját magát műtötte meg férfi, Nagyatádon, kioperált magából egy vérrögöt. Azért szánta rá magát erre, mert óriási fájdalmai voltak, és háziorvos hiába utalta be júniusban, csak szeptemberben foglalkoztak volna vele. A hétvégére már annyira kínlódott, hogy úgy döntött, saját maga szedi ki a vérrögöt a combjából, hogy helyreálljon a keringés a lábában.

„Úgy gondolom, hogy az életemet mentettem meg, illetve az amputációtól mentettem meg saját magamat” – ezt Seres István mondta az ATV-nek.

Volt ideje eltanulni

Fotó: screenshot

A Nagyatádon élő Seres Istvánnak 6 éve volt az első olyan beavatkozása, amikor a hasi eréből távolítottak el 9 vérrögöt az orvosok, azt mondta, hogy akkor megfigyelte a műtétet és most ez segített rajta

"Az utóbbi időben zsibbadt a lábam, és fájó érzéseim voltak, úgy, hogy nem tudtam már aludni, kínlódtam, forgolódtam, és erre szántam el magam, hogy megpróbálom én rendbe tenni a lábamat, ha már az orvosok nem tették" - mondta a férfi.

Piacon vette a szikét

„A piacon vettem egy sebészszikét, illetve állandóan volt itthon egyszer használatos, sterilizált fecskendőm, megvágtam az eret, betoltam a fecskendőt tűvel együtt, és addig-addig keresgéltem az ujjtapintásommal is a csomót, míg meg nem találtam és ki nem tudtam szippantani” – részletezte a műtétjét.

A férfi a beavatkozás előtt még megkereste a kórház vezetőségét, jelezve, hogy szerinte sürgős ellátásra szorul, de akkor is csak augusztusra kapott időpontot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.