Megnyerte a pályázatot

Budapesten lesz a Siketek Világszövetségének konferenciája 2017-ben

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (Sinosz) rendezheti meg 2017-ben a Siketek Világszövetségének (World Federation of the Deaf, WFD) III. nemzetközi konferenciáját, miután megnyerte a rendezésére kiírt pályázatot.

2015.07.29 22:30MTI
hirdetés

A Sinosz szerdai közleménye szerint Budapest 134 WDF-tagország mintegy 1500 résztvevőjét látja majd vendégül a tervek szerint 2017 novemberében.

Horváth Ida, a Sinosz PR-munkatársa az MTI megkeresésére elmondta, hogy a budapesti konferencia egyik kiemelt témája a jelnyelvhasználat lesz. Az előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken érintett főbb témakörök között szerepel még a kétnyelvű oktatás, a jelnyelv mint anyanyelv, a jelnyelv használata a családban, a siketek munkaerő-piaci integrációja, a kommunikáció akadálymentesítése és a legújabb technológiai fejlesztések, különös tekintettel a Sinosz KONTAKT tolmácsszolgálatára.

A vendégeknek olyan programcsomagokat is összeállítanak, amelyeknek köszönhetően Budapest nevezetességeivel és a magyar kultúrával is megismerkedhetnek - jelezte Horváth Ida.

A Siketek Világszövetsége a négyévente megtartott világkongresszusok között, félidőben rendezi meg a nemzetközi konferenciákat. Legutóbb, 2013-ban Sydney adott otthont az eseménynek, amely főként a siketek esélyegyenlőségével foglalkozott - mondta a PR-munkatárs.

A WFD most zajló, augusztus elsejéig tartó XVII. világkongresszusán, Isztambulban a Sinosz küldöttsége bemutatja a budapesti konferencia terveit.

Horváth Ida közölte: a Siketek Világszövetségének egyik kiemelt törekvése, hogy a siketeknek a világ minden országában, az élet minden területén joguk legyen saját elsődleges nyelvük, a jelnyelv használatára, ezáltal a siket kultúra gondozására, fejlesztésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.