Már jövő hónaptól

Szigorúbb ellenőrzések lesznek a nyelvvizsgákon

Gyakoribb és szigorúbb ellenőrzésekre lehet számítani a jövő hónaptól a nyelvvizsgákon, a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ ugyanis plusz óvintézkedések bevezetését tartja indokoltnak a vizsgázók megnövekedett létszáma miatt.

2015.07.29 08:09MTI

A Magyar Nemzet szerdai számában megjelent cikk szerint a kiemelt figyelem egyik fő indoka, hogy a tavaly indult diplomamentő program jelentősen megnövelte a nyelvvizsgázók számát. A siker nemcsak a hallgatónak, hanem a képzőnek is érdeke, hiszen azzal ő is támogatáshoz jut.

Fazekas Márta, az akkreditációs központ vezetője a lapnak azt mondta: noha nem tapasztaltak konkrét visszaélést, gyanút kelthet, hogy a vizsgáztató és a vizsgázó érdekei egy oldalon vannak. Elképzelhetőnek tartotta ezért, hogy egyesek túl engedékenyek. Azt ugyanakkor leszögezte: nem kifejezetten a diplomamentő programban tanulók vizsgáit figyelik, hanem általánosan gyakoribbak lesznek az ellenőrzések, főként a nagy forgalmú vizsgaközpontokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.