Tusványos

KDNP: a miniszterelnök beszéde egy tabukat nem kerülgető, hazájáért aggódó politikusé volt

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint Orbán Viktor miniszterelnök beszéde olyan volt, mint amit egy tabukat nem kerülgető, szókimondó, hazájáért aggódó politikus mondhat.

2015.07.25 18:46MTI
MTI Koszticsák Szilárd

A kormányfőnek a 26. Bálványosi Szabadegyetem és Nyári Tábor szombati fórumán elmondott beszédére a KDNP úgy reagált: Orbán Viktor ismételten elkötelezte magát a nemzeti érdekek mellett. A nemzeti érdekek egyben európaiak, hiszen Magyarországot ezeréves történelme és kultúrája minden szála ehhez köti - írták a közleményben.

A kisebbik kormánypárt szerint a menekültekkel kapcsolatos feladatokat csak akkor lehet sikeresen megoldani, "ha egységesen, az európai értékekhez tartva magunkat próbáljuk megoldani a migráció okozta helyzetet".

A KDNP kiemelten fontosnak tartja ezzel kapcsolatban azt a tényt, hogy a magyar kormányzatnak volt kellő elszántsága megkérdezni a embereket a nemzeti konzultáció révén, hogy mit is gondolnak az illegális bevándorlókkal kapcsolatos kérdésekről - olvasható a közleményben.

A kereszténydemokraták szerint nem a magyaroknak, hanem az uniós országoknak kell felülvizsgálniuk, hogy az elmúlt évtizedekben migrációs politikájuk sikeres volt-e, sikerült-e integrálni a bevándorlókat.

A közleményben azt írták, Magyarország az utóbbi években bebizonyította, hogy saját erőfeszítései gazdasági és politikai értelemben is hatékonyak, így sikerült elkerülnie, hogy a görögországihoz hasonló kiszolgáltatott helyzetben legyen kénytelen élni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.