Adózás

A kormány három eszközzel is segítette a kkv-kat

Az adóterhelés és az adminisztráció csökkentésével, továbbá pénzügyi helyzetük stabilizálásával segítette eddig is a kis- és közepes vállalkozásokat a kormány.

2015.07.24 22:00MTI

Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára pénteken, az M1 aktuális csatorna esti hírfolyamában beszélt.

A kormány nemcsak a nagy cégeket, hanem a kkv-kat is stratégiai partnerének tekinti, hiszen 2 millió munkavállalót foglalkoztatnak és a bruttó hazai termék mintegy felét állítják elő - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Fontosnak nevezte a pénzügyi kultúra fejlesztését a szférában, különösen a mikrovállalkozások körében, amelyek kerülik a hitelfelvételt.

Pedig a bővüléshez szükség van külső forrásra - emelte ki Pankucsi Zoltán. Jelezte: ez lehet a növekedési hitelprogram, de európai uniós forrás is, hiszen a kormány a 2020-ig tartó uniós költségvetési időszak forrásainak 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.