Illegális bevándorlás

Takács Szabolcs: már egyértelmű Európában, hogy foglalkozni kell a nyugat-balkáni útvonallal

Az elmúlt hetek kormányzati fellépésének, diplomáciai erőfeszítéseinek eredményeként mindenki érti Európában, hogy a nyugat-balkáni migrációs útvonallal érdemben kell foglalkozni.

2015.07.24 19:45MTI
MTI Molnár Edvárd

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára pénteken Luxemburgban részt vett az Általános Ügyek Tanácsának informális ülésén.

Az államtitkár elmondta, abból az alkalomból rendezték az ülést, hogy Luxemburg július 1-jén vette át az EU soros elnökséget. A tanácskozáson a 28 uniós tagállam és a csatlakozásra váró országok miniszterei áttekintették a következő hat hónapra szóló elnökségi programot.

Takács Szabolcs kiemelte: a Magyarország szempontjából is lényeges migráció uralta a tanácsülés napirendjéd. Hozzátette: a résztvevők az ülésen megerősítették, hogy kora ősszel Budapesten konferenciát rendeznek a nyugat-balkáni útvonallal kapcsolatban.

Úgy vélte, abból a szempontból egyedülálló volt a mostani ülés, hogy mindazon országok képviseltették magukat, amelyeket e nyugat-balkáni útvonal érint.

Ezen országok miniszterei a felelős hozzáállást hangsúlyozták, valamint azt, hogy csak együttműködve lehet kezelni a kihívást - idézte fel.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy az EU bővítése is szerepel a luxemburgi elnökség napirendjén.

Ezen kívül a görög válság is szóba került, továbbá az, hogy Európában, az eurózónán belül milyen gazdasági, kormányzati politikát kell folytatni ahhoz, hogy sokkal fegyelmezettebb gazdasági mechanizmusok érvényesüljenek - mondta. Takács Szabolcs közölte: mindez Magyarországnak azért fontos, mert az eurózónán kívüli országoknak is számít, hogy az övezeten belül stabilitás legyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.