Nyelvoktatás

Hetven külföldinek indít nyári magyar nyelvi kurzust a pécsi egyetem

Húsz országból mintegy hetven hallgató ismerkedhet a magyar nyelvvel és kultúrával a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hagyományos nyári kurzusán, amelyet vasárnap tizenhatodik alkalommal indítanak el a baranyai megyeszékhelyen.

2015.07.26 04:30MTI

A PTE tájékoztatása szerint az orvosi kar által szervezett Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem résztvevői két, illetve négy hetet töltenek Pécsen. A magyar nyelv oktatása öt szinten, 15 tanár segítségével folyik.

A tananyagban múzeumlátogatás, kézműves foglalkozás, természetjárás, tánc- és énektanulás, filmnézés is szerepel, hogy a hallgatók megtapasztalhassák a magyar kultúrát.

A heti 40 órás intenzív nyelvtanfolyam végén a tanulók vizsgát tesznek, oklevelüket augusztus 22-én, Orfűn kapják meg.

A javarészt Európából, de az amerikai és ázsiai kontinensről is érkező hallgatók a Magyar Ösztöndíj Bizottság, a Pécsi Tudományegyetem ösztöndíjaival, valamint egyéni jelentkezőként érkeznek az egyetemre.

A PTE nyári és téli nyelvi kurzusain az elmúlt másfél évtizedben ezernél is többen tanulhattak magyarul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.