Hőség, oxigénhiány

Beszerelték a légkondicionálót abba az üzembe, ahol a héten többen rosszul lettek

A sopronkövesdi Autoliv Ipari és Kereskedelmi Kft. üzemében a héten több mint félszázan lettek rosszul a hőség és az oxigénhiány miatt.

2015.07.24 15:12MTI

A tájékoztatás szerint amíg a munkakörülmények nem állnak tartósan helyre, a vállalat - ahogy eddig is - klimatizált helyiségekben többlet pihenőidőt és védőitalt biztosít munkavállalóinak.

A közlemény kitér arra is, hogy az Autoliv Kft. fokozott figyelemmel kísérte Magyarországon az elmúlt napok tartós rendkívüli időjárását, és ennek megfelelően azonnali lépéseket tett a megfelelő munkakörülmények biztosítása érdekében (...) és haladéktalanul intézkedett a gyártó csarnokok hűtésére szolgáló további berendezések üzembe helyezésével kapcsolatban.

Marsitsné Horváth Marianna, a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi elnöke szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a 2018-ra elkészülő új csarnok építési munkálatai miatt lefalazták az üzem ablakait, így az nem szellőzött. Kedden 30-an, szerdán 28-an panaszkodtak rosszullétre az autóipari vállalat üzemében.

A szakszervezet szerdán értesítette az európai üzemi tanácsot és a svéd anyavállalat szakszervezetét is a történtekről. Az Autoliv Ipari és Kereskedelmi Kft. a stockholmi székhelyű Autoliv-cégcsoport tagja, amely biztonsági öveket gyárt járművekhez.

A cég 1993 óta van jelen Magyarországon, jelenleg mintegy 1800 embernek ad munkát. Az idén februárban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Frank Kohrs, az Autoliv európai biztonságiöv-gyártásért felelős alelnöke bejelentette, hogy a jelenlegi 19 ezer négyzetméteres sopronkövesdi gyárat 15 ezer négyzetméteres csarnokkal bővítik.

A 11 milliárd forintos beruházást 1,5 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány. A bővítéssel a tervek szerint hétszáz új munkahelyet teremtenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.