Felvételi

Tovább emelkedtek a ponthatárok a Semmelweis Egyetem legnépszerűbb képzésein

Az orvos-, a fogorvos- és a gyógyszerészképzés ponthatárai is emelkedtek a tavalyi évhez képest a Semmelweis Egyetemen, öt karon 1910 hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.

2015.07.23 21:54MTI

Az intézményben 1344-en államilag finanszírozott, 566-an költségtérítéses képzésre nyertek felvételt, az általános orvosi karra 435, a fogorvosira 429, a gyógyszerészre 385, a gyógytornász képzéshez pedig 410 pont kellett idén. Az orvosegyetemek közül a legmagasabb pontot idén is a Semmelweis Egyetem állami finanszírozású általános orvosi és fogorvosi karára jelentkezőknek kellett elérniük.

Hermann Péter oktatási rektorhelyettes az eredményeket úgy kommentálta, hogy az adatok alapján tovább erősödött az egyetem pozíciója és változatlanul kiemelkedően magas azoknak a száma, akik az első helyen jelölik meg a Semmelweis Egyetemet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.