Illegális bevándorlás

Mórahalom polgármestere: segít a megerősített rendőri jelenlét

A megerősített rendőri jelenlétnek és a Mórahalmon működő polgárőrségnek, civil közvédelmi egyesületeknek köszönhetően a település belsejében csökkent a bevándorlók jelenléte, de a tanyákon élők még mindig erősen érzik a migrációs nyomást.

2015.07.23 09:03MTI

Nógrádi Zoltán, a település vezetője közölte: most is naponta 1300-1400 migráns vonul át Mórahalmon. Nyár van, fizikai szükségleteik vannak, ételt, italt kérnek - sorolta Nógrádi Zoltán, hozzátéve: sokszor több százan fordulnak meg a tanyákon. Elmondta: a nagy számban érkező bevándorlók már korábban is okoztak nehézségeket, de az utóbbi időben "kicsúcsosodott" ez a probléma.

Nógrádi Zoltán szerint a határzár építésének hírére "belendült az embercsempész üzletág", s most igyekeznek minél több embert "átpréselni" a zöldhatáron. Hozzátette, az utóbbi időben érkező tömegek kevésbé együttműködőek, sokszor agresszívak, s nehezebb megértetni velük, hogy mik a szabályok.

Mórahalmon azt remélik, hogy ha megépül a kerítés, akkor ismét nyugodtabb lesz a helyzet a településen - mondta Nógrádi Zoltán.

A magyar-szerb határon múlt szombaton készült el az ideiglenes biztonsági határzár 175 méteres mórahalmi mintaszakasza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.